BESTEL HET BOEK OF DOWNLOAD EEN PDF PREVIEW EN KOM MEER TE WETEN OVER ONZE TRAININGSMETHODE

Motivational: Iets meer dan middelmatig

Wat is training eigenlijk? Met de hond een rondje door het park lopen? Op de fiets naar het werk gaan? Of valt dit onder de categorie fysieke activiteit?

Laat ik voorop stellen dat er een duidelijk verschil bestaat tussen fysieke activiteit en training. Fysieke activiteit is elke vorm van lichamelijke beweging door spieren van het menselijk lichaam.

Training definieer ik als een specifieke activiteit die een adaptatie van het lichaam oproept om de algehele fitness te verbeteren zonder de gezondheid op de lange termijn te ondermijnen. Dit betekent dat fietsen naar het werk niet als training is te beschouwen.

Maar fietsen is toch beter dan niets? Ja, dat zeker: een fysieke activiteit (zoals fietsen) zorgt voor een gezonder lichaam. Denk aan een lagere bloeddruk, betere lichaamscompositie, betere cognitieve functies, betere metabolische capaciteiten, betere gemoedstoestand en een betere conditie. [1] Maar goed, geef jezelf niet al te snel een schouderklopje: dit is niet meer dan middelmatig.

Ik wil je aanmoedigen niet de weg van middelmatigheid te bewandelen (of fietsen). In weinig tijd kan je namelijk opmerkelijk gezonder worden en je conditie verbeteren. Je hebt hiervoor per week niet meer nodig dan kwartier tot een half uur. Tijd kan geen dus geen issue zijn.

Op welke weg fiets/loop/ren jij?

 

[1] Booth FW1, Laye MJ, Lees SJ, Rector RS, Thyfault JP. Reduced physical activity and risk of chronic disease: the biology behind the consequences. Eur J Appl Physiol. 2008 Mar;102(4):381-90. Epub 2007 Nov 7.

Deel dit verhaal:
Redactie Website

Geschreven door:

Redactie Website

Zoeken

Heb je een vraag?
stuur ons nu dan een bericht!