BESTEL HET BOEK OF DOWNLOAD EEN PDF PREVIEW EN KOM MEER TE WETEN OVER ONZE TRAININGSMETHODE

De uitdaging van personal training

Sinds juni dit jaar geef ik (Kars Breukel) fulltime personal training in Emmeloord onder de naam Optimaal 5. Mijn trainingen zijn gebaseerd op de HIT-methode van Joeri. Het doel van mijn trainingen is dan ook om effectief, efficiënt en veilig mensen fitter te laten worden.

Optimaal 5

De meeste klanten train ik één keer per week middels een full body workout. De diversiteit in klanten maakt mijn werk leuk, afwisselend en uitdagend, zo ook de fysieke beperkingen die sommige klanten hebben. In deze driedelige blog zoom ik in op een paar mensen die te maken hebben met zulke functiebeperkingen. Daarbij vertel ik je hoe ik als personal trainer de verschillende belemmeringen aanpak en wat daarvan de gevolgen zijn voor deze cliënten. 

In deze eerste blog vertel ik, Kars Breukel, over Rolf (45 jaar) die het fysiek niet erg getroffen heeft. Rolf heeft een hernia, waardoor hij eerder erg veel last ondervond van zijn nek. Het advies was om rust te nemen en het lichaam tijd te geven om te herstellen. Zodoende stopte Rolf dan ook met sporten. Maar door zijn werk als grondboorder zette dit maar weinig zoden aan de dijk. De enige verandering die Rolf merkte in zijn klachten was hoogstens dat de klachten alleen maar erger werden.

Uiteindelijk is Rolf bij mij komen trainen; één keer per week traint hij ‘full body’. In het begin hebben we geprobeerd de rug zo weinig mogelijk te belasten en het aantal herhalingen per oefening laag te houden. Zo deden we oefeningen als de pulldown, de chest press en de leg press, en trainden we de buikspieren. De eerste trainingen gingen we voor circa twee minuten inspanning en niet – zoals wél het uitgangspunt is van HIT – tot spierfalen. Dit breidden we langzaamaan uit, elke keer als Rolf zonder klachten terugkwam. Na anderhalve maand pijnvrij te trainen, durfde ik het met Rolf aan om de deadlift toe te voegen (zie hieronder!) aan de wekelijkse routine. Sindsdien draait Rolf een ‘volledige’ training, zonder pijn.

Hierboven: Rolf doet een correcte deadlift

Deel dit verhaal:
Avatar

Geschreven door:

Slim Trainen Red.

Zoeken

Heb je een vraag?
stuur ons nu dan een bericht!