BESTEL HET BOEK OF DOWNLOAD EEN PDF PREVIEW EN KOM MEER TE WETEN OVER ONZE TRAININGSMETHODE

With great responsibility comes great power

Kies er bewust voor om verantwoordelijk te zijn voor je gezondheidsproblemen. Natuurlijk ben je hier zelf voor verantwoordelijk, maar ik wil benadrukken waarom dit bewustzijn zo belangrijk is.

Stel, jij besluit om af te vallen. Je wilt niet meer in de categorie ‘overgewicht’ te vallen. Na een jaar trainen en strikt met je voeding bezig te zijn, zit je weer op een gezond gewicht. Stel je nu dezelfde situatie voor, alleen word je nu gedwongen door je huisarts om af te vallen. Ook in deze situatie heb je na een jaar een gezond gewicht bereikt.

Tijdens het proces waar jij zelf voor hebt gekozen voel jij je sterk – noem het empowered -, terwijl jij je in de tweede een slachtoffer voelt. Zoals de oom van spiderman omgekeerd zei: ‘with great responsibility comes great power’. Hoe jij een zware beproeving ervaart, heeft immers te maken met of jij besluit deze zelf aan te gaan, of dat het je wordt opgelegd.

Bovendien kijk je achteraf als slachtoffer terug op een ‘ellendige periode’ als je niet zelf hebt gekozen het probleem op te lossen. Als je wel besluit het zelf aan te pakken, en dit lukt, dan voelt het als een overwinning. Kortom, niet voor je probleem kiezen en dan voel je je een slachtoffer. Wel ervoor kiezen maakt dat je je een held voelt.

Anders gezegd, het is een kwestie van perspectief: ben jij het slachtoffer van je probleem of de oplosser?

Deel dit verhaal:
Redactie Website

Geschreven door:

Redactie Website

Zoeken

Heb je een vraag?
stuur ons nu dan een bericht!